Een unieke vakantie in Scandinavië

Scandinavië is een geweldige vakantiebestemming. Het heeft Denemarken, bekend om zijn geweldige kustplaatsen, vuurtorens en niet te vergeten het beroemde beeld van de kleine zeemeermin.

Daarnaast heeft het Zweden, het grootste Scandinavische land, met zijn enorme bossen en ongeëvenaarde gehaktballetjes. En ook heeft het Finland, de ‘brug naar het oosten,’ met zijn ontelbare eilandjes en meertjes.

Het heeft Noorwegen, dat bekend staat om zijn fjorden, zijn zalm en zijn verhalen over Vikings en trollen. En tot slot heeft het IJsland, met haar ongerepte landschappen vol vulkanen, gletsjers, geisers, warmwaterbronnen en watervallen. In dit artikel doen we een aantal suggesties voor een unieke vakantie in Scandinavië!

#1. Een rondreis door IJsland

Wilt u graag naar IJsland reizen, dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een rondreis met een huurauto. Tijdens deze rondreizen IJsland kunt u verblijven in hotels, vakantiewoningen of zogeheten farmhouses. Bovendien is het mogelijk om allerlei excursies bij te boeken, zoals een gletsjerwandeling, een boottochtje waarbij u walvissen kunt spotten, of een tour om het noorderlicht te zien. Ook een bezoek aan de beroemde Gouden Cirkel en één van de vele warmwaterbronnen mag zeker niet ontbreken tijdens een rondreis door IJsland.

#2. Een ontdekkingstocht door Lapland

Lapland strekt zich uit over het meest noordelijke gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Dat betekent dat u met een rondreis door Lapland maar liefst drie Scandinavische landen kunt meepakken. Er worden verschillende Lapland reizen aangeboden, waaronder natuurlijk ook veel wintersport reizen. Maar Lapland is niet alleen maar mooi voor skiërs en snowboarders. U kunt ook aan andere bijzondere activiteiten deelnemen, zoals bijvoorbeeld een sledetocht met husky’s of een langlaufavontuur. Of wat dacht u van ijsvissen op bevroren meren? Een reis door Lapland is overigens ook een uitstekende kans om het Noorderlicht te zien! Kortom, Lapland is een uitstekende bestemming voor een unieke vakantie in Scandinavië.

#3. Een Scandinavische stedentrip

Een andere manier om meerdere Scandinavische landen in één vakantie te bezoeken, is door het boeken van een Scandinavische stedentrip. Hierbij kunt u uiteraard zelf bepalen welke steden u wilt bezoeken. De hoofdsteden (Stockholm, Helsinki, Oslo, Kopenhagen en Reykjavík) bieden volop mogelijkheden, maar er zijn ook veel kleinere steden die zeker de moeite waard zijn. Denk aan het Noorse Bergen, het Zweedse Götenborg, het Finse Rovaniemie (volgens velen de thuisbasis van de enige echte kerstman!), het Deense ‘tuineiland’ Odense en het IJslandse Akureyri. Welke steden u bezoekt en hoe lang u er verblijft is uiteraard helemaal aan u.

#4. Hurtigruten

De Hurtigruten (letterlijk ‘de snelle route’) is de bootreis die u vanaf de Hanzestad Bergen langs de langgerekte kustlijn van Noorwegen voert, helemaal naar Kirkenes, vlakbij de grens met Rusland. Vervolgens reist u via dezelfde route weer terug naar Bergen. Tijdens de reis, die twaalf dagen duurt, dagen duurt, worden meer dan zestig havens aangedaan. Een ideale manier om de schitterende kustplaatsjes en eilandjes van Noorwegen te ontdekken. De Hurtigruten wordt door velen omschreven als ‘de mooiste zeereis ter wereld.’ Of die omschrijving terecht is? Er is maar één manier om daarachter te komen! We kunnen u in elk geval wel vertellen dat u met deze bootreis een heel unieke vakantie in Scandinavië gaat hebben.

#5. Een droomreis naar de middernachtzon

De middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon ’s nachts niet ondergaat. Het zorgt voor een uniek spektakel van lichten en kleuren, en de natuur bloeit heviger dan ooit. Wilt u dit eens meemaken, dan kunt u tussen april en augustus een reis boeken naar het noorden van Finland, Zweden en Noorwegen, de enige Scandinavische landen waar de middernachtzon te zien is. Er worden verschillende reizen en festivals rondom dit bijzondere natuurverschijnsel georganiseerd. Zo’n droomreis naar de middernachtzon is echt de moeite waard voor iedereen die graag een unieke vakantie in Scandinavië wil beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *