Het is weer tijd voor het kampvuur!

De zon begint weer te schijnen en de dagen zijn weer langer. Eindelijk! Dat betekent ook dat het weer tijd is voor het kampvuur. Gezellige avonden rond een mooie vuurkorf, of een aantal bij elkaar gezochten stenen doen ook hun werk. Wat je zeker nodig hebt is hout.

Waarom hout kloven?

Je kunt natuurlijk een kampvuur stoken met takken uit het bos, maar de kans is groot dat jij niet gaat kamperen dit weekend, maar graag van de gezelligheid van het vuur in de achtertuin wil genieten. Misschien haal je je hout wel via internet, of bij een houthandelaar bij jou in de buurt? Het komt vaak voor dat je het hout in een te grote maat en misschien nog nat ontvangt, onbruikbaar dus voor dat kampvuur. Je wil dat het in je houtkorf past en dat het goed droog is voor je het opstookt. In dat geval is het belangrijk het hout te kloven. Je neemt een stronk hout en hakt dit in twee of vier gemakkelijke delen. Gekloofd hout droogt namelijk beter en vollediger, brandt sneller en de uitstoot ervan is minder.

Hoe moet je hout kloven?

Er zijn veel verschillende manieren om hout te kloven. Met een bijl bijvoorbeeld, de meest traditionele manier, maar ook de meest vermoeiende. Je hebt veel spierkracht nodig het zware ding te hanteren. Daarnaast is het vaak moeilijk de stukken hout in volledig gelijke stukken te kloven, zelfs voor de ervaren houthakker. Met een splijtkruis dat het hout direct in vier delen klooft gaat het sneller en met een machinale houtklover nóg sneller. Deze krachtige machine bedien je handmatig en zorgt ervoor dat al het hout op dezelfde maat wordt gehakt, zonder veel inspanning. Stook jij ook graag een kampvuur en kan jij wel een houtklover gebruiken? Op Lumag.org is een groot assortiment aan houtklovers te vinden die je helpen bij je kampvuur. Je kunt ook altijd terecht op https://www.houtklover.nl/ voor de juiste klover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *