De mogelijkheden met een wellnessweekend

Onze levens worden steeds drukker. Er wordt heel veel van je verwacht, en tijd om te relaxen is er nauwelijks nog. Toch is het belangrijk om af en toe even tijd in te plannen voor ontspanning. Dit zorgt ervoor dat je je mentaal en lichamelijk kunt opladen en weer tot jezelf kunt komen. Daarbij is bewezen dat je door regelmatig te ontspannen productiever werkt en beter functioneert. En laten we even eerlijk zijn: je hebt wel wat ontspanning verdiend, nietwaar?

Even er tussenuit

Het kan zijn dat je niet in staat bent om thuis optimaal te ontspannen. Wellicht werk je als ZZP’er vanuit huis, en wordt je constant geconfronteerd met het werk dat nog op je ligt te wachten. Misschien zit je midden in een verbouwing, en kun je geen rust vinden als je ziet wat er allemaal nog moet gebeuren. Of misschien heb je kinderen die je simpelweg veel aandacht vragen. Ongeacht de reden, het is altijd goed om er gewoon even tussenuit te gaan. Zo kun je namelijk pas écht alles even achter je laten. Een wellnessweekend is ideaal! Je hoeft hiervoor overigens echt niet meteen het land uit. Nederland heeft namelijk volop te bieden als het om wellnessweekendjes gaat! Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere overnachtingen in een wellness hotel boeken. Denk bijvoorbeeld aan een hotel in Utrecht, een hotel in Amersfoort of een hotel in Zeist. Veel wellness hotels zijn gelegen in rustige, bosrijke gebieden waar je ook heerlijk kunt wandelen en fietsen. Hieronder hebben we de mogelijkheden met een wellnessweekend voor je op een rijtje gezet.

Sauna’s & baden

Sauna’s helpen je niet alleen te ontspannen, ze bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Een saunabezoek stimuleert de bloedsomloop en opent de poriën, waardoor je lichaam beter in staat is om afvalstoffen af te voeren. Het werkt uitstekend om gewrichts- en spierpijn te verlichten en je weerstand te versterken. En dat zijn nog maar enkele voordelen! In de meeste wellnessresorts kun je gebruik maken van verschillende sauna’s. Sommige resorts hebben alleen een Finse sauna en/of een infraroodsauna, in andere resorts vind je ook een zoutsteensauna, rozensauna, kristalsauna, berkensauna en/of saltarium. Na afloop van ieder saunabezoek koel je af in één van de speciale cool off gelegenheden. Je kunt je saunabezoekjes ook afwisselen met een duik in het zwembad, een praatje in het whirlpoolbad of een tripje naar de stoomcabine. Als dat geen pure ontspanning is!

Rustruimten & tuinen

Vrijwel alle wellnessresorts beschikken over meerdere rustruimten waar je op comfortabele wijze tot rust kunt komen. Sommige rustruimtes zijn stilteruimtes, in andere rustruimtes wordt er rustgevende muziek afgespeeld. Ook zijn er zijn tuinen en zonneweides met ligbedden, waar je met een beetje geluk zelfs van het zonnetje kunt genieten. Schijnt de zon niet tijdens je wellnessweekend? Geen probleem, dan kun je altijd nog even onder de zonnebank duiken!

Massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen

Vrijwel elk wellness hotel heeft over een eigen beautycentrum, waar je de keuze hebt uit verschillende massages. Hierbij kun je denken aan een ontspanningsmassage, een sportmassage of een hot stone massage. Maar je kunt ook gaan voor een beauty behandeling, zoals een gezichtsbehandeling (bijvoorbeeld met een peeling, masker en gezichtsmassage), een bodypakking, een pedicure of een manicure. Zo kom je niet alleen lekker ontspannen en uitgerust terug van je wellnessweekend, maar zie je er ook nog eens beter uit!

Eten en drinken

Je wellnessweekend is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken! Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar, waar je kunt uitzoeken wat je zelf het lekkerst vindt. Maar daar houdt het niet op. Omdat wellness hotels gericht zijn op gezondheid, kun je er vaak lekkere verse sapjes vol vitamines halen. Geniet in de lounge van een bak koffie of een beker kruidenthee met iets lekkers erbij, of neem plaats in het restaurant voor een uitgebreide lunch of een culinair diner à la carte, uiteraard vergezeld door een glas fris, wijn of een speciaalbiertje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kortom, het zal je aan niets ontbreken tijdens je wellnessweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *