Diverse merken lampen

Goede verlichting is van groot belang in een huis. Of je nu wil lezen op de bank, wil dineren in sfeervol licht of ’s avonds nog wil werken, het juiste licht is altijd onmisbaar. Daarnaast speelt de vormgeving van de lamp natuurlijk ook een grote rol bij het uitzoeken van passende modellen. Als je op zoek gaat naar lampen kom je veel verschillende merken tegen. Vaak hebben deze merken een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Dit is erg handig als een bepaalde stijl je aanspreekt, want dan kun je bij hetzelfde merk op zoek naar lampen voor elke plek in huis. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van mooie lampenmerken.

De unieke lampen van Franssen

Het merk Franssen heeft unieke lampen in het assortiment. Deze lampen worden gekenmerkt door een traditionele en rijk gedetailleerde vormgeving. Franssen biedt ook juist hele moderne en minimalistische lampen aan. De traditionele lampen lijken antiek dankzij de koperen kleur en de speciale bewerking die het materiaal gehad heeft. De kleur van de lamp is daardoor niet overal gelijk. Je zou zo kunnen denken dat deze lamp al tientallen jaren oud is. Je kan ook kiezen voor zwarte lantaarns met een klassieke uitstraling. De sierlijke details zoals richeltjes, een gebogen hals of een frame om het peertje heen maken deze lampen echte eyecatchers. Binnen deze lijn met een antieke uitstraling vind je onder andere hanglampen, buitenlampen, boerderijlampen en verandalampen. Zo kun je voor diverse plekken in en om het huis een unieke Franssen lamp vinden. Voor de liefhebbers van moderne lampen heeft Franssen diverse lampen met een minimalistisch uiterlijk. Enkele voorbeelden van deze lampen zijn pilaren voor de tuin, buitenlampen met een strak design, spots en terraslampen. In tegenstelling tot de klassieke lampen hebben de moderne lampen weinig details. Dankzij de bijzondere vormgeving van elke lamp vallen de moderne varianten zeker op.

Moderne lampen van Urban Interiors

Ben jij juist dol op moderne en industriële lampen? Dan zal het merk Urban Interiors je vast aanspreken. Deze lampen hebben een vrij eenvoudige vormgeving en er wordt gebruik gemaakt van stoere materialen zoals metaal. Qua kleuren wordt er vaak gekozen voor koper, zwart of grijs. Dankzij het materiaal en de kleuren lijken deze lampen zo weg te komen uit een fabriek. Bij de lampen van Urban Interiors heb je keuze uit verschillende modellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met een eenvoudig design. Deze lampen hebben een kap met een speciale vorm, zoals een druppelvorm, een bolvorm of een geometrische vorm. Enkele modellen hebben in plaats van een massieve kap allemaal kleine gaatjes in de kap. Het licht schijnt door de gaatjes heen en dat zorgt voor een leuk en speels effect.  Voor een stoere lamp kun je kiezen voor de lampen met een grote en bolle kap die kenmerkend is voor industriële lampen. Deze lamp zal zeker opvallen in elk interieur. Urban Interiors heeft ook gedacht aan kleine wandlampen en hanglampen. Zo kun je voor elke plek in je huis een passende industriële lamp vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *