Mogelijkheden voor flyers drukken

Wordt dit de eerste keer dat je een flyer laat drukken? Of heb je al eerder ervaring opgedaan op dit gebied? In beide gevallen kun je prima terecht bij drukkerij zoals ZoGedrukt. Een groot voordeel van deze drukkerij is namelijk dat er veel verschillende mogelijkheden worden geboden bij flyers drukken. Hierin kun je zelf je keuzes maken, maar je kan hierbij ook de hulp van de klantenservice inschakelen.

Welk formaat flyer kies jij?

Natuurlijk kun je voor de flyers kiezen voor standaard A4-formaat. Het voordeel van dit formaat is dat de flyers dan makkelijk huis-aan-huis verspreid kunnen worden. Ze passen dan bijvoorbeeld prima in de plaatselijke krant. Wil je de flyers uitdelen bij een club of tijdens een evenement? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kleiner formaat. Mensen nemen kleinere flyers namelijk makkelijker mee, bijvoorbeeld in tas of broekzak. Een flyer op briefkaartformaat is dan bijvoorbeeld een goede optie. Je kunt er dan ook voor kiezen om een iets zwaardere papiersoort te kiezen, die beter bestand is tegen vervoer in die tas of broekzak. Zodat mensen wanneer ze thuis zijn alsnog de tekst op de flyer kunnen lezen. Zowel in formaat als in papiersoort kun je variëren om meer op te vallen. Een carré-vorm kan bijvoorbeeld ook goed werken, omdat dat een opvallende vorm heeft.

Denk na over kleurgebruik

Heb je het formaat vastgesteld? Dan ben je er natuurlijk nog niet. Je moet bijvoorbeeld ook nog nadenken over kleurgebruik. Zwart-wit afdrukken is voordelig, dus handig als je maar een beperkt budget hebt. Toch is het zelfs bij een klein budget goed om de opties goed af te wegen. Een hele stapel onopvallende zwart-wil flyers kan minder effect hebben dan een wat kleinere stapel flyers die wél opvallen. Maak hier dus de juiste keuzes in! Twijfel je over bepaalde zaken of is het niet helemaal duidelijk wat de mogelijkheden zijn? Aarzel dan niet om je vragen voor te leggen aan de klantenservice.

Bestellen en laten bezorgen

Heb je je ontwerp klaar en je bestelling doorgestuurd? Dan is het wachten op de aflevering! Het voordeel van online bestellen is dat je alle flyers gewoon thuis krijgt geleverd. Hierdoor hoef je dus niet zelf de spullen op te gaan halen. Houd wel rekening met de bezorgtijden, want het is natuurlijk jammer wanneer je flyers later bezorgd worden dan dat de bedoeling was. Wil je zeker weten dat de spullen op tijd binnen zijn? Overleg dan met de klantenservice over de mogelijkheden voor een spoedlevering. Hierin zitten meestal wel extra kosten aan verbonden, maar het voordeel is dat de flyers dan toch nog op tijd binnen kunnen zijn. Als de spullen bezorgd worden, kun je eindelijk het eindresultaat in handen nemen. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de flyers op de juiste plek zien te krijgen. Voor je het weet heb je de naamsbekendheid van je club, vereniging of bedrijf weer flink vergroot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *